Стандард

Работна недела

КОМПАНИИ

Јапонија размислува за четиридневна работна недела

Влатко Зорба
Јапонија размислува да воведе четиридневна работна недела за да го подобри квалитетот на животот на луѓето, соопштија официјалните лица. Тие се надеваат дека оваа шема...
КОМПАНИИ

Шпанија ќе тестира 4-дневна работна недела

Влатко Зорба
Шпанија наскоро треба да го започне пробниот период од четиридневната работна недела предложена од партијата „Мас Паис“ на почетокот на оваа година, и ако тестирањето...
КОМПАНИИ

Посреќни работници, поголема продуктивност: Мајкрософт тестираа четиридневна работна недела

msp-admin
Во своето седиште во Јапонија, компанијата Мајкрософт одреден период тестираше како би функционирала работата доколку се работи четири работни дена во неделата. Овој тест имал...