СТАНДАРД life

работници

КОМПАНИИ

Пред да се преселите во Германија, подготoвка по дома

msp-admin
Потенцијалните мигранти во иднина ќе се подготвуваат за живот во Германија во нивните земји. Ова произлегува од Акциониот план за интеграција, усвоен од владата во...
КОМПАНИИ

Идејата на Марин за 4-дневна работна недела е спроведена во други земји – и тоа со успех!

msp-admin
Неодамна избраната премиерка на Финска, Сана Марин објави дека има намера да го намали бројот на работни денови и часови во текот на неделата во...
ЕКОНОМИЈА

Стопанственици: И покрај тоа што нудиме плата од 350-400 евра за општи работници никој не се јавува

Дали Министерството за труд и социјална политика размислува за увоз на работна сила од трети земји, бидејќи нашата заминува и дали државата е фокусирана на...