СТАНДАРД life

Решение

Здравје

Напиток од само три состојки како инстант решение за болно грло

Radmila Tasevska
Повеќето респираторни заболувања резултираат со болно грло. Често, дури и пред (и често после) симптоми како што се треска, главоболка и болки во телото, грлото...
ЕКОНОМИЈА

Идниот месец на граѓаните ќе им бидат исплатени ветените 6.000 денари

Берта Китинска
Собранието ќе донесе ново законско решение за граѓаните кои не ја добиел помошта од 6000 денари. Од Владата денеска појаснија дека извршителите нема да можат...
ЕКОНОМИЈА

Скратено работно време: спорно, привремено решение

Stefanija Kuzmanovska
Скратеното работно време беше спас за претприемачите и работниците за време на краткиот, но остар економски шок поради пандемијата на коронавирус. Но, ако деловните активности...