Стандард

тирз

ЕКОНОМИЈА

Деспотовски: Не може со 12.000 денари плата да очекуваме германска работна дисциплина

Влатко Зорба
Резултатите од работата во ТИРЗ се видливи, но прашање е дали ќе ни биде поважно да се сликаме со црвени панделки додека сечеме ленти или,...
ЕКОНОМИЈА

Растот во технолошко индустриските развојни зони продолжува и во април

Растот во технолошко индустриските развојни зони продолжува и во месец април, со зголемен раст на извозот и увозот и стабилни работни места, покажува редовната месечна...
ЕКОНОМИЈА

Новата заедничка инвестиција на ЛЕАР и Нормак e нов стимул за националната економија

„Се реализира уште една значајна инвестиција за нашата земја. Денес се поставува камен темелникот на новата заедничка инвестиција на американската компанијата ЛЕАР и Нормак Инвестмент...
ЕКОНОМИЈА

Деспотовски: Очекувам во скоро време да склучиме најголем договор за странска инвестиција во историјата на С. Македонија

Влатко Зорба
Директорот на ТИРЗ, Јован Деспотовски на отворањето на фабриката на „Гересхајмер” изјави деак ова е конкретен резултат на посветена работа на оваа Влада. Тој изрази...
ЕКОНОМИЈА

ТИРЗ со најдобар прв квартал во последните четири години

Влатко Зорба
Во технолошко индустриските зони е регистрирана највисока економска активност во прв квартал во последните четири години и во однос на извозот и во однос на...
ЕКОНОМИЈА

Деспотовски: Во зоните има позитивен тренд, со дополнителни активности ќе го поттикнеме да продолжи

Влатко Зорба
Во технолошко-индустриските развојни зони во првите три месеци од годинава имаме позитивни движења, позитивен тренд и со наши мерки и дополнителни активности ќе го поттикнуваме...
ЕКОНОМИЈА

ТИРЗ учествуваат со околу 40% од вкупниот увоз во С.Македонија

Влатко Зорба
Трендот на зголемени економски активности во технолошко индустриските зони продолжува и во вториот месец од годинава – покажува најновата анализа на Дирекцијата за ТИРЗ. Компаниите...
ЕКОНОМИЈА

Деспотовски: Државата за помалку од 10 години може да очекува поврат на доделените државни средства по разни основи

Влатко Зорба
Директорот на ДТИРЗ, Јован Деспотовски при денешното потпишување договор за државна помош помеѓу Владата на Република Северна Македонија и турската компанија Пурпласт, која инвестира во...
ЕКОНОМИЈА

Деспотовски: Сакаме инвеститорите да ги реализираат своите планови и тоа да го направат побрзо и подинамично (ВИДЕО)

Влатко Зорба
Директорот на ДТИРЗ, Јован Деспотовски, при денешната посета на фабриката Гентерм, која работи во ТИРЗ Алинци заедно со вицепремиерот Битиќи, изјави дека тие промовираат еден...