26.8 C
Скопје
24 септември, 2023
СТАНДАРД life

УЈП

ЕКОНОМИЈА

УЈП: За изминатите три месеци, граѓаните ќе добијат 5,59 милиони евра поврат на ДДВ

Берта Китинска
За јануари, феврури и март годинава на граѓаните кои скенирале фискални сметки во текот на следниот месец ќе им бидат исплатени 343.803.953 денари или 5,59...
КОМПАНИИ

УЈП го продолжи рокот за поднесување на ДДВ-04 до 31-ви март

msp-admin
Управата за јавни приходи (УЈП) ги информира даночните обврзници и сметководителите дека рокот за поднесување на образецот ДДВ-04 за даночниот период од 01.02.2020-29.02.2020 се продолжува...
ЕКОНОМИЈА

УЈП нема да доставува решенија за присилна наплата додека траат препораките за коронавирусот

Управата за јавни приходи (УЈП) ги информира даночните обврзници дека нема да доставува решенија за присилна наплата од парични средства по основ на сите даноци...
ЕКОНОМИЈА

Скопјанка со приход од 17 милион евра годишно е најбогатата Македонка

Берта Китинска
Највисока просечна бруто плата во 2019 година била исплатена во здравството и изнесувала 249.000 евра месечно. Втора по висина е просечната плата од 231.683 евра...
ЕКОНОМИЈА

КСМ: Во соработка со УЈП се следат состојбите за ДБ, ако има потреба ќе се пролонгираат роковите

Влатко Зорба
Комората на сметководители на Македонија која континуирано се залага за подобрување на состојбата на сметководителите во земјава неделава испрати допис до УЈП за пролонгирање на...