СТАНДАРД life

Вежба

Фитнес

Зошто е важно да се вежба во старост?

Radmila Tasevska
Одржувањето на редовна физичка активност е важно во текот на животот. Има многу предности од вежбањето во староста, а како што објаснува тренерката и кинезиолог...
Фитнес

Одењето наназад е новиот фитнес хит, а еве кои придобивки ги носи

Urednik
Додека некои можеби користат обратно одење како дел од режимот на физикална терапија, други можеби го прават тоа за да ја подобрат својата физичка кондиција...
Фитнес

Вежба која трае една минута: Правете ја секој ден и за два месеци ќе имате затегнато тело!

Urednik
Ослободете се од вишокот килограми со планк една минута дневно. Овој предизвик трае 28 дена, но ако го продолжите на, да речеме, месец и пол...
Фитнес

(ВИДЕО) Дали знаете што е „абдоминален вакуум“? Одлична вежба за поврзување со вашето тело и ум

Urednik
Додека некои фитнес трендови „TikTok“ бараат опрема, други не бараат ништо друго освен сила на волјата. Нов фитнес тренд без опрема кој стана вирален е...