Стандард
ЕКОНОМИЈА

На 21-ви јануари угостителските објекти ќе добијат дозвола за работа до 21:00 часот

Министерот за здравство, Венко Филипче во одговор на новинарско прашање денеска изјави дека на 21 јануари ќе донесе одлука за продолжување на работата на угостителските објекти до 21 часот, но и можноста нивното работно време да се продолжи до 23 часот.

„Мерките кои беа воведени пред Нова година дадоа резултат, имаме стабилна состојба и засега друго олабавување нема да има“, рече министерот по посетата на Институтот за судска медицина.

Поврзани вести

Бабовски: Оваа година е историска за искористување на средствата од ИПАРД програмата

Ангеловска: Не може да не се задолжува земја која треба значајно да инвестира во инфраструктура и да се развива

Влатко Зорба

Бектеши: Рестораните за свадби најверојатно ќе работат од крајот на мај