СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Со ребалансот нема кратење на парите за финансирање на политичките партии

Со ребалансот на Буџетот нема никакви дополнителни промени на ставката за финансирање на политичките партии, посочи денеска министерката за финансии Нина Ангеловска.

-Со одлуката за прераспределба помеѓу буџетските корисници и фондовите која беше усвоена пред еден месец имаше кратење на ставката за финансирање на политичките партии и таа ставка сега со ребалансот на Буџетот нема претрпено никаква промена. Во моментов на таа ставка во таа програма има околу 106 милиони денари во рамки на Министерството за правда, рече Ангеловска во одговор на прашање на денешната прес-конференција во Владата.

Поврзани вести

Нова фабрика за одгледување канабис во индустриската зона Ќојлија

Берта Китинска

ФИТР објави нов јавен повик за дигитализација на земјоделството

Влатко Зорба

Вработени пријавувале неисплатен регрес, трудовиот инспекторат ќе врши инспекциски надзор во Бапал и Стед Комерц

msp-admin