СТАНДАРД life
КРИПТОВАЛУТИ

Coinbase го претстави новиот „Asset Hub“

Coinbase лансира нова услуга за издавачи на дигитални средства кои бараат листинг на најголемата берза на крипто-валути со седиште во САД.

Наречен Asset Hub, услугата на Coinbase е „едноставен, рационален производ за издавачите да ги наведат своите средства и да прават деловни активности со Coinbase“, напиша во блогот во четвртокот главниот директор за производи на компанијата, Сурџит Чатерџи.

Скриншот, вклучен во објавата, може да ја користи Hub за да се контактира тимот за листинг на Coinbase за потенцијално вклучување.

Чатерџи напиша дека „нашата директива е да ги наведеме сите релевантни средства“, но подоцна истакна: „Издавачите може да бидат предмет на регулаторно одобрување во некои јурисдикции и затоа не можеме да гарантираме дали или кога ќе биде одобрено некое средство“.

Лансирањето се случи скоро еден месец откако Coinbase ги објави своите планови за почетна јавна понуда.

Американската берза за крипто-средства на 17 декември соопшти дека поднела доверлива декларација за С-1 до Комисијата за хартии од вредност на САД.

Поврзани вести

Илјадници трговци во САД веќе можат да прифатат плаќања со крипто-средства

Влатко Зорба

Bitcoin падна до 35.300 американски долари

Влатко Зорба

Швајцарска банка стара 177 години додава тргување со криптовалути

Влатко Зорба