СТАНДАРД life

Бислимовски

ЕКОНОМИЈА

Бислимоски: Приклучокот на природен гас на домаќинствата ќе чини до 100 евра

Влатко Зорба
Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимоски информираше дека во следниот период ќе следува избор на јавен-приватен партнер за развивање на дитрибутивната мрежа на...
КОМПАНИИ

Бислимоски: Сигурна и стабилна испорака на електрична и топлинска енергија за граѓаните ни е приоритет

msp-admin
Енергетскиот систем беше стабилен во време на вонредната состојба, но и сега се покажува дека е отпорен на актуелната здравствено-економска криза, што е резултат токму...
ЕКОНОМИЈА

Бислимоски најави помош за заштита од енергетска сиромаштија за социјалните случаи

Берта Китинска
Претседател на РКЕ, Марко Бислимовски  најави можност за социјално најзагрозените семејства да користат дополнителна парична помош за заштита од енергетска сиромаштија. – Ние сме на...