СТАНДАРД life

Цигари

Здравје

Оваа храна предизвикува повеќе смртни случаи отколку цигарите: Сите ја јадеме!

Radmila Tasevska
Без разлика дали се работи за чоколадо или солени чипсови, секој понекогаш копнее по нездрав оброк. Сепак, ултра-обработената храна не е ограничена само на работите...
ЕКОНОМИЈА

Македонецот е лидер во регионот за потрошувачка на цигари по најниска цена

Влатко Зорба
Република Северна Македонија е меѓу првите 10 земји во светот врз основа на преваленца на пушење и вкупниот број испушени цигари дневно по пушач. Податоците...
КОМПАНИИ

Една кутија цигари отсега исклучиво со 20 цигари за да се дестимулира пушењето кај младата популација

msp-admin
„Кутијата цигари треба да има кубоидна форма. Една кутија цигари вклучува најмалку 20 цигари. Пакетчињата на тутун за виткање треба да имаат кубоидна или цилиндрична...
КОМПАНИИ

Д-р Филип Станковиќ: Активно работам на остварувањето на визијата за свет без чад од цигари

msp-admin
Горд на својата работа, исполнет во меѓународната компанија каде работи, Македонецот Филип Станковиќ раскажува како е да се работи во интернационална средина и да успееш...