СТАНДАРД life

Потрошувачка

БИЗЛАЈФ

Историски пад на потрошувачката на пиво во Германија

Влатко Зорба
Во Германија потрошувачката на пиво драстично се намали минатата година, и се купувало толку малку како кон крајот на 1950-тите. Додека во 2019 година потрошувачката...
АНАЛИЗИ

Големата разлика меѓу богатите и сиромашните во Кина претставува закана за идниот раст

Влатко Зорба
Успешната контрола на Ковид-19 од страна на Кина ја направи единствената голема економија што расте минатата година, но големите нееднаквости во приходите и сè уште...
ЕКОНОМИЈА

Македонецот е лидер во регионот за потрошувачка на цигари по најниска цена

Влатко Зорба
Република Северна Македонија е меѓу првите 10 земји во светот врз основа на преваленца на пушење и вкупниот број испушени цигари дневно по пушач. Податоците...
КОМПАНИИ

Во септември 91,6 отсто од потрошената струја од домашно производство

msp-admin
Во септември годинава земјава вкупно потрошила 536.533 мегават часови електрична енергија, 35,476 милиони нормални кубни метри природен гас, 433.043 тони јаглен и 87.726 тони нафтени...