СТАНДАРД life

facebook

ТЕХНОЛОГИЈА

Како некој може да ги види сите слики и видеа на вашиот заклучен телефон благодарение на „баг“ на Facebook?

Stefanija Kuzmanovska
Откриена е грешка во функцијата Messenger Rooms на Facebook што му овозможува на напаѓачот пристап до сите приватни фотографии и видеа, како и други чувствителни...
КОМПАНИИ

Американската влада го тужи Facebook за монопол

msp-admin
Американската федерална комисија за трговија и 48 американски држави ја тужат компанијата Facebook за наводни прекршувања на законите што спречуваат создавање монополи. Главниот дел од...
ТЕХНОЛОГИЈА

Како Facebook ја доближува виртуелната реалност до луѓето?

msp-admin
Facebook ја одржа својата виртуелна конференција посветена на виртуелната реалност под името Facebook Connect7. Она што беше издвоено на оваа конференција беше сетот за виртуелна...