СТАНДАРД life

Финансирање

КОМПАНИИ

Како ЕУ го финансира своето опоравување од пандемијата?

Влатко Зорба
За да им помогне на земјите-членки да ги повратат своите економии од ефектите од пандемијата на коронавирусот, ЕУ воведе продажба на обврзници во милијарда евра,...
ЕКОНОМИЈА

6 милиони евра за микро, мали и средни компании за технолошки развој за забрзан економси раст

Влатко Зорба
Вкупно 6 милиони евра, се ставаат на располагање преку првиот јавен повик за ко-финансирани грантови на микро, малите и средни компании за технолошки развој и...
ЕКОНОМИЈА

ПРИСТАП ДО ФИНАНСИРАЊЕ – Предизвици и алтернативи за малите и средни претптијатија

Влатко Зорба
Пристапот до финансирање е една од клучните алатки за обезбедување економски раст поради потенцијалот да поттикне доблесен круг во кој растот генерира дополнителни извори на...
ЕКОНОМИЈА

Светската банка со 120 милиони долари ќе поддржи пет проекти во земјава

Влатко Зорба
Светската банка ќе даде поддршка од околу 120 милиони долари за финансирање на пет проекти во Северна Македонија, со кои ќе се подобри локалната инфраструктурата,...