СТАНДАРД life

Гориво

ЕКОНОМИЈА

Колку часови треба да работат Македонците, за да наполнат еден резервоар гориво?

Влатко Зорба
За полн резервоар гориво во Србија треба да работите околу 20 часа или два и пол работни дена, во Словенија возачите можат да ги полнат...
КОМПАНИИ

Националната федерација на фармери против зголемување на акцизата за горива

msp-admin
Националната федерација на фармери е против предлогот за зголемување на акцизата на горивата, со цел како што е наведено од бизнисмените да се обезбедат дополнителни...
ЕКОНОМИЈА

Од понеделник Бугарија и С. Македонија го прекинуваат со увоз-извоз на гориво од отпад

Берта Китинска
Од понеделик стапува во сила забраната за узвоз и извоз на гориво од отпад меѓу Бугарија и Северна Македонија. Тоа е согласно забраната, која е...