Стандард

икт

АНАЛИЗИ

Brainster: До 2025 се очекува дефицит од 5.142 ИТ кадри во Македонија

Влатко Зорба
Сведоци сме на бројни истражувања, анализи и извештаи кои наведуваат дека работните места ќе бидат многу поразлични во претстојниот период, односно предвидувањата се дека дури...
ЕКОНОМИЈА

Владата најавува намалување на персоналниот данок во ИТ секторот од 10 на 0 отсто во 2023 година

Влатко Зорба
Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев со Амбасадорот на Република Чешка во земјава Мирослав Томан, на денешната прес-конференција ги истакнаа придобивките од...
КОМПАНИИ

ИКТ индустријата во регионот има најголем потенцијал но, потребна и е квалификувана работна сила

msp-admin
Регионалниот проект на УСАИД за економски развој, управување и развој на претпријатијата и Проектот Партнерство за подобра бизнис регулатива одржаа инфо-сесија за претставување на наодите...