Стандард

Јавен долг

КОМПАНИИ

Британскиот јавен долг достигна НОВ РЕКОРД

Влатко Зорба
Британската малопродажба малку се опорави во декември, откако трговците отворија продавници по четиринеделното затворање воведено во ноември за да спречат ширење на коронавирус, додека јавниот...
КОМПАНИИ

Јавен долг од над 12.000 милијарди долари: Која земја е најзадолжена во светот?

Влатко Зорба
Земјата со најголем јавен долг во светот, минатата година постави нов рекорд во задолжувањата, како резултат на последиците од епидемијата на новиот коронавирус. Во фискалната...