СТАНДАРД life

Кофеин

Здравје

Четири знаци кои откриваат дека внесувате премногу кофеин во вашето тело

Radmila Tasevska
Утрата за повеќето се незамисливи без кафе. Но, прекумерното внесување на кофеин може да има несакани последици. Според диететичарите, постојат четири знаци дека треба да...
Здравје

Пушењето за време на бременоста е многу поштетно за бебето отколку што се мислеше, но што е со кофеинот?

Urednik
Нова студија покажа дека пушењето е двојно поштетно за здравјето на бебето отколку што се мислеше, додека кафето и чајот немаат толку негативно влијание. Пушењето...