Таг : чај

Здравје и Храна МАГАЗИН

Сируп од млада коприва за прочистување на телото

Елена Даскалова
Една од најголемите грешки кои луѓето со години се однесувале кон копривата неправедно, третирајќи ја како коров, но денеска сите сме свесни за нејзините корисни...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Дали чајот има рок на траење?

Елена Даскалова
Сигурно дома имате некое зафрлено пакување чај кое е отворено можеби пред неколку години и сте заборавиле на него. Еден ден го наоѓате и се...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Здрав и лековит: Сте пробале ли син чај?

Елена Даскалова
Синиот чај, познат уште како сина месечина, е вистински хит на Инстаграм бидејќи освен што е исклучително фотогеничен, се работи за пијалак кој е и...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Дали чајот може да се расипе?

Кристина Денесовска
Во многу домаќинства, кутиите со чај можат да стојат во креденците и ладилниците многу долго, скоро и да заборавите дека се таму. Тогаш, еден ден,...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Претеравте со мрсна храна? На овој начин прочистете го телото

Елена Даскалова
Празничниот период значи и дека на трпезата често ќе се најдат мрсни видови храна, како разновидни пити, руска салата, кифли, печено месо, а сето тоа...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Тибетански чај по древен рецепт – тајна на долговечноста

Елена Даскалова
Тибетанскиот чај е една од најздравите напивки во светот, а според Тибетанците, токму во него е тајната на нивното добро здравје и долговечноста. Главна состојка...