Стандард

Лукаревска

ЕКОНОМИЈА

Лукаревска: За време на викендот без ДДВ ќе може да се купуваат домашни производи

Берта Китинска
Владата предовдена од СДСМ продолжува со реализација на мерки и политики што обезбедуваат вистинска грижа за граѓаните и за нашата, македонска економија.Следува реализација на четвртиот...
ЕКОНОМИЈА

Лукаревска: Им помагаме на компаниите и на вработените, заедно ги санираме економските последици

Со конкретни мерки за секоја категорија граѓани и во услови на здравствена криза ги поддржуваме граѓаните и компаниите. Ги видовме резултатите на дело. Задоволство е...
ЕКОНОМИЈА

УЈП ги ослободува компаниите од плаќање аконтации за данок на личен доход и добивка

Берта Китинска
Државата ги ослободува компаниите од плаќање на износот на аконтациите на данокот на личен доход, како и аконтациите на данокот на добивка за март, април...