СТАНДАРД life

НФТ

БИЗЛАЈФ

500.000 долари за куќа во која никој нема да живее (ВИДЕО)

Влатко Зорба
Дигиталната куќа, која се наоѓа на локација која потсетува на Марс, беше продадена за 500.000 американски долари или 288 етери, популарната криптовалута. Иако приказната можеби...
КОМПАНИИ

Бизнисмен од Малезија го купи првиот твит во светот за 2,9 милиони долари

Влатко Зорба
На почетокот на месецот, пишувавме за почетокот на јавната продажба на првиот твит во светот, односно кратката порака оставена на 21 март, пред точно 15...