СТАНДАРД life

онлајн

Хороскоп

Секогаш се онлајн: Овие хороскопски знаци најбрзо одговараат на пораките

Radmila Tasevska
И покрај тоа што денес сите сме главно онлајн, понекогаш не ни е желба да се мачиме со пораки и повици. Сепак, има луѓе до...
ЕКОНОМИЈА

Македонците потрошиле 229,5 милиони евра онлајн кон домашни и странски онлајн трговци

Влатко Зорба
Значителен раст во бројот и вредноста на реализирани онлајн трансакции е забележан во земјава од почетокот на панемијата, при што најзабележителен е кај трансакциите реализини...
КОМПАНИИ

Над 10 милиони евра сме потрошиле на онлајн купување од домашни компании во март

msp-admin
Во текот на месец март оваа година се потрошиле 10,1 милиони евра од македонски купувачи кон македонски компании кои продаваат онлајн, за разлика од 5,2...
КОМПАНИИ

Реализираната онлајн продажба и во изминатиот период ќе подлежи на контрола од УЈП

msp-admin
Реализираната онлајн продажба и во изминатиот период ќе подлежи на контрола од УЈП и ќе се проверуваат одредени прекршувања коишто ги таргетираат даноците. Во вчерашното...