СТАНДАРД life

пат

ЕКОНОМИЈА

Над 1,3 милиони евра за реконструкција на локален пат во с. Бојане

Влатко Зорба
Друштвото за градежништво, транспорт, трговија и услуги ЈУ-БАЈ 2 Амет ДООЕЛ с.Бојане Скопје го доби тендерот од Општина Сарај вреден 83,851,201 денари или 1,363,434 евра...
ЕКОНОМИЈА

Годинава ќе се реконструира патот од Охрид до Ресен преку Галичица

Влатко Зорба
Оваа година ќе се реконструира патот од Ресен до Охрид преку Галичица со што ќе допринесеме за развој на туризмот во овој регион. Во исто...
ЕКОНОМИЈА

Инвестиција од 50 милиони евра: С.Македонија патно ќе се поврзе со Бугарија

Берта Китинска
Инвестициите во нови патишта во источниот регион се инвестиции во добрососедство кои ќе овозможат подобро поврзување и соработка на општините, бизнисите и граѓаните од двете...
ЕКОНОМИЈА

Линијата Загреб-Скопје повторно се воведува од 13 јули

Хрватската национална авиокомпанија „Кроација ерлајнс“ објави распоред за летови за јули, според кој од средината на овој месец ќе воведе линија од Загреб кон Скопје....
ЕКОНОМИЈА

Сугарески најавува засилени градежни активности независно од изборниот процес

Влатко Зорба
Пуштање во употреба на првите 30 километри од автопатот Кичево – Охрид, обнова на локални патишта во должина од 450 километри, завршување на првата делница...