СТАНДАРД life

потрошувачи

ЕКОНОМИЈА

Нова апликација за заштита на правата на потрошувачите

Влатко Зорба
Институтот за стратешки истражувања и едукација (ИСИЕ) денеска промовираше нова мобилна апликација за заштита на правата на потрошувачите – Potrosuvaci MK. Апликацијата е достапна на...
ЕКОНОМИЈА

Потрошувачите најмногу зе жалат на неисправности кај технички производи и бела техника

Берта Китинска
Техничките производи, белата техника и производите во домот, се меѓу најзастапените производи за кои се жалaт потрошувачите. Податоците на Организацијата на потрошувачи на Македонија покажуваат...
КОМПАНИИ

За што најмногу се жалат македонските потрошувачи?

msp-admin
Организацијата на потрошувачите на Македонија (ОПМ) – Скопје и останатите организации на потрошувачите со седиште во Охрид, Битола, Штип, Тетово и Кочани во текот на...
ЕКОНОМИЈА

Нема ништо бесплатно: Потрошувачите да внимаваат при купување производи надвор од деловниот објект

Берта Китинска
Над 2700 лица во текот на минатата година се пожалиле во Организацијата на потрошувачите на Македонија. Најмногу поплаки имало во скопскиот регион, повеќе од половина...