Стандард

Вода

БИЗЛАЈФ

Мет Дејмон: Инвестирајте во вода

Влатко Зорба
Претседателот на Генералното собрание на Обединетите нации, Волкан Бозкир минатата недела рече дека недостатокот на безбедна вода за пиење за 2,2 милијарди луѓе ширум светот...
ЕКОНОМИЈА

КСС: Невработените да се ослободат од плаќање на сметките за струја и вода

Берта Китинска
Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) бара сите невработени лица да се ослободат од плаќање на режиските трошоци за струја и вода. Во денешното соопштение, КСС...
ЕКОНОМИЈА

ЈП Водовод и канализација постави апарат за плаќање на сметки

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ – Скопје во соработка со ланецот на маркети Тинекс, денеска постави апарат за плаќање на сметки во СУПЕР ТИНЕКС 1...
ЕКОНОМИЈА

Регулаторна комисија бара да ја определува и цената за водата

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) во натамошниот период ќе побара да ја определува и конечната цена за вода на јавните комунални претпријатија,...
ЕКОНОМИЈА

ЈП Водовод и канализација: Без провизија, наплатата на фактурите да се врши по електронски пат

ЈП Водовод и канализација – Скопје, согласно новонастаната ситуација со корона вирусот во нашата земја како и препораките и забраните на владата и Министерството за...