СТАНДАРД life

Претпријатија

ЕКОНОМИЈА

ОРМ: Да се воведат построги и посоодветни критериуми за претпријатијата кои ќе конкурираат за државна помош

Влатко Зорба
Да се воведат построги и посоодветни критериуми за претпријатијата кои ќе конкурираат за државна помош, бара Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) и апелира петтиот...
ЕКОНОМИЈА

Малите и средните претпријатија преку www.bizz4all.mk ќе добиваат бесплатна советодавна помош

Берта Китинска
Малите и средните компании погодени од Ковид -19 кризата ќе можат преку платформата www.bizz4all.mk да добијат бесплатна советодавно-техничка помош од стручни бизнис ментори за креирање...
КОМПАНИИ

Покрената програма на Светска банка за помош на иновативни мали и средни претпријатија од Западен Балкан

msp-admin
Денес, Светска банка покани иновативни мали и средни претпријатија и стартапи од Западен Балкан да аплицираат до 30-ти септември за бесплатна програма за помош „PowerUP“...