СТАНДАРД life

ОРМ

ПРЕТПРИЕМАЧ

Трајкоска: Да се воведе еколошка такса во услови кога стопанството заживува во пандемијата од Ковид-19 не е добар потег

Влатко Зорба
Да се воведе еколошка такса во услови кога стопанството заживува во пандемијата од Ковид-19 не е добар потег и  индиректно ќе предизвика зголемување на цените...
ЕКОНОМИЈА

Димитров го поддржува предлогот на ССМ парите да одат директно на сметките на работниците

Влатко Зорба
Го поддржав предлогот на ССМ парите да одат директно на сметките на работниците. 61% од работодавачите се за да продолжи мерката за субвенционирање. Од истражувањата...
ЕКОНОМИЈА

ОРМ: Да се воведат построги и посоодветни критериуми за претпријатијата кои ќе конкурираат за државна помош

Влатко Зорба
Да се воведат построги и посоодветни критериуми за претпријатијата кои ќе конкурираат за државна помош, бара Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) и апелира петтиот...
КОМПАНИИ

ОРМ очекува успешни избори и брзо формирање на стабилни институции

msp-admin
Пред официјалниот старт на кампањата, Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) ги повикува политичките партии што учествуваат на претстојните парламентарни избори во своите изборни програми...
КОМПАНИИ

ОРМ: Уредбите од новите економски мерки да бидат усогласени со бизнисот

msp-admin
Најавениот трет пакет економски мерки за ублажување на штетите од кризата предизвикана од Ковид-19 пандемијата се очекува да има позитивно влијание врз стопанството. Ова е...
КОМПАНИИ

ОРМ ќе предложи нови мерки за бизнисот заради намалување на штетите од кризата

msp-admin
Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) спроведува анкетно истражување кое треба да даде попрецизна слика за обемот и последиците од намалената економска активност во земјата...