СТАНДАРД life

Субвенција

ЕКОНОМИЈА

Димитров го поддржува предлогот на ССМ парите да одат директно на сметките на работниците

Влатко Зорба
Го поддржав предлогот на ССМ парите да одат директно на сметките на работниците. 61% од работодавачите се за да продолжи мерката за субвенционирање. Од истражувањата...
КОМПАНИИ

Finance Think: Субвенција од 14.500 денари за компаниите помогнала за сочувување на околу 60 илјади работни места

msp-admin
Субвенцијата во износ од 14.500 денари по вработен за компаниите помогнала за сочувување на околу 60 илјади работни места, од вкупното покривање од околу 130...
ЕКОНОМИЈА

Лозарите ќе добијат дополнителна субвенција од 2 денари за килограм предадено грозје

Влатко Зорба
Владата на вчерашната седница донесе одлука за нова дополнителна субвенција за килограм предадено грозје во регистрирани винарници. Висината на дополнителната субвенција оваа година ќе биде...