СТАНДАРД life

Димитров

ЕКОНОМИЈА

Димитров: Неисплатата на помошта ќе значи големи отпуштања на работници

Влатко Зорба
Ангел Димиров од Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ), по одлуката за одложување на утрешната седница на која, меѓудругото, требаше да се најде и петтиот...
ЕКОНОМИЈА

Димитров: Компаниите гледаат спас во донесувањето на законот за финансиска поддршка на платите

Влатко Зорба
Пратениците побрзо да го донесат законот за финансиска поддршка на плати зашто во спротивно, 20 отсто од вработените ќе останат без работа, апелираа денеска текстилните...
ЕКОНОМИЈА

Димитров го поддржува предлогот на ССМ парите да одат директно на сметките на работниците

Влатко Зорба
Го поддржав предлогот на ССМ парите да одат директно на сметките на работниците. 61% од работодавачите се за да продолжи мерката за субвенционирање. Од истражувањата...
КОМПАНИИ

Димитров: Најголем притисок од порастот на минималната плата ќе имаат трудоинтензивните дејности

msp-admin
Трудоинтензивните дејности како текстилната и кожарската индустрија предупредуваат дека постои можност за затворање на помалите компании, кои не ќе можат да го издржат притисокот од...