СТАНДАРД life

работно место

БИЗЛАЈФ

Вработените доцна сфаќаат дека се жртви на мобинг: Како да ги препознаете знаците на вознемирување на работа?

Влатко Зорба
Мобингот е веројатно стар колку и самиот бизнис, односно започнал да доминира со создавање на големи компании и корпорации, во кои многу луѓе работат на...
КОМПАНИИ

Германија одобри 500 милиони евра за обуки на работните места

msp-admin
Германија планира да одобри програма од 500 милиони евра за да спречи прекинување на обуките на работното место за млади работници вработени во компании низ...
ЕКОНОМИЈА

Ова работно место се смета за едно од најтешките во светот

Stefanija Kuzmanovska
Оној кој ќе го наследи доскорешниот претседател на Светската трговска организација (СТО), Роберто Азеведо, би требало да се соочи со бројни предизвици што ја засегаат...