Стандард

Вакцинација

ЕКОНОМИЈА

Повеќе од 1.100 македонски стопанственици биле вакцинирани во рамки на акцијата која ја организираше СКСК

Влатко Зорба
Во текот на вчерашниот ден, повеќе од 1.100 македонски стопанственици беа вакцинирани во рамки на акцијата која на организираше Стопанската комора на Северна Македонија заедно...
КОМПАНИИ

Со ширењето на вакцинацијата, се намалува бројот на ковид-милијардери

Влатко Зорба
Пандемијата донесе со себе невидени можности за збогатување. Сега тие богатства се трошат и се губат со голема брзина, пренесе Блумберг. Пандемијата на коронавирус откри...
КОМПАНИИ

Светска банка обезбедува 12 милијарди долари за вакцинација на Африка

Влатко Зорба
Светска банка им обезбедува 12 милијарди долари на африканските земји за поддршка на програмите за вакцинација на континентот, кој не успева да се справи на...
КОМПАНИИ

Истражување: Амазон е расадник на теории за заговор против вакцините

Влатко Зорба
Амазон, најголемата онлајн продавница во светот, сè уште е жариште на теории за заговор против вакцините, а ваквите дезинформации влијаат на некои луѓе кои не...
БИЗЛАЈФ

Туристичкиот бизнис во Шпанија и Италија се залага за сертификати за вакцинација

Влатко Зорба
Европа го продолжува својот курс кон воведување „пасоши“ за вакцинација или, како што властите ги нарекоа, сертификати. Во Шпанија, владата веќе работи на тоа, а...