Стандард

Зелена енергија

ЕКОНОМИЈА

Зелената енергија во фокусот на земјава со Интервентниот план за инвестиции

Влатко Зорба
Зелената енергија, односно енергијата од обновливи извори ќе биде во инвестицискиот фокус во следниве шест години со Интервентниот план за инвестиции 2021-2027 на Владата на...
ЕКОНОМИЈА

Преку 3 милијарди евра инвестиции во енергетскиот сектор и зелената енергија

Повеќе од 3 милијарди евра инвестиции во енергетиката најави Владата со Интервентниот инвестициски план 2021-2027, со што државата ќе се насочува кон обновливи извори на...
ЕКОНОМИЈА

Бислимоски: Целиме кон реализација на зелено сценарио, но тоа мора да биде постепено

Влатко Зорба
Производството на електрична енергија од јаглен да се замени со производство на електрична енергија од обновливи извори – ова е суштината на енергетската транзиција која...
КОМПАНИИ

Shell планира да го купи најголемиот британски оператор на станици за полнење

Влатко Зорба
Англо-холандската енергетска компанија Royal Dutch Shell ќе го стекне сопственикот на најголемата мрежа на јавни станици за полнење на електрични возила во Велика Британија –...
КОМПАНИИ

„Кросбоу“ ќе ја направи зелената енергија конкурентна на регионалниот пазар

msp-admin
Електропреносните систем-оператори, производители на обновливи извори на електрична енергија и научни установи од 12 држави заеднички ќе работат на проект кој ќе овозможи да се...