Стандард
ЕКОНОМИЈА

Фирма ќе се отвора со едно евро

Новата Влада ќе овозможи да се основа фирма со основна главнина од 1 евро.

Во економскиот дел од програмата има планови кои ќе допринесат подобрување на бизнис климата пред сè во делот на микро и малите претпријатија

-Ќе се овозможи фирма да се основа со само едно евро и во првите две години од работењето да не се плаќа фирмарина. Најавено е и драстично намалување на цените за издавање документи од Централен регистар, царина и други институции, стои во програмата.

Со оваа мерка граѓаните имаат можност да основаат фирма со минимални трошоци.

Поврзани вести

Продолжен рокот за аплицирање на јавниот повик за „старт-ап“ и „спин-оф“ компании

Берта Китинска

Неплатените сметки за вода може да се платат на рати и без камата

Комерцијална банка однапред плати аконтации за данок на добивка за 2020 година во износ од 120 милиони денари

error: Превземањето на содржина без дозвола од авторот е дело казниво со закон!!!