СТАНДАРД life

програма

КОМПАНИИ

Програмата за жени програмери на Huawei поттикнува технолошки иновации

Влатко Зорба
Huawei официјално ја стартуваше својата Програма за жени програмери (Huawei Women Developers Program), чија цел е да ги поттикне жените програмери да креираат апликации и...
ЕКОНОМИЈА

3 клучни структурни предизвици кои треба да се надминат за да се поттикне конкурентноста и инклузивниот раст во земјава

Влатко Зорба
По повод Програмата за економски реформи 2021-2023 година, која се достави до ЕК на 29 јануари 2021 година и која има за цел преку конкретни...
ЕКОНОМИЈА

Донесена Програмата за економски реформи 2021 – 2023

Влатко Зорба
На денешната седница Владата ја донесе и Програмата за економски реформи 2021 – 2023 година, која како обврска е и дел од реформите согласно евроинтеграцискиот...
КОМПАНИИ

Петров: Македонија како стартап и технолошки хаб во регионот (ВИДЕО)

msp-admin
„Во следниот мандат, целосно сме фокусирани на новиот бран на млади, македонски претприемачи. Заедно со нив, во следните четири години ќе ја позиционираме Република Северна...