СТАНДАРД life

Реформи

ЕКОНОМИЈА

Бесими: Инвестициите во развојот на човечкиот капитал се од исклучителна важност за напредокот на економијата

Влатко Зорба
Инвестициите во развојот на човечкиот капитал се од исклучителна важност за напредокот на државата, а особено во секторите образование, здравство и социјална заштита. Како земјите...
ЕКОНОМИЈА

3 клучни структурни предизвици кои треба да се надминат за да се поттикне конкурентноста и инклузивниот раст во земјава

Влатко Зорба
По повод Програмата за економски реформи 2021-2023 година, која се достави до ЕК на 29 јануари 2021 година и која има за цел преку конкретни...
ЕКОНОМИЈА

Донесена Програмата за економски реформи 2021 – 2023

Влатко Зорба
На денешната седница Владата ја донесе и Програмата за економски реформи 2021 – 2023 година, која како обврска е и дел од реформите согласно евроинтеграцискиот...
ЕКОНОМИЈАКОМПАНИИ

Битиќи: Ќе се кратат работните места во јавната администрација

Берта Китинска
Држават има преобена и нефексна Јавната администрација ќе се намали за 20 посто, најави вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи во интервју за емисијата Трилинг....
КОМПАНИИ

Копач: С. Македонија најдобра во енергетските реформи

msp-admin
Директорот на Секретаријатот на Европската енергетска заедница, Јанез Копач, неодамна на потпишувањето на договорот со Босна и Херцеговина рече дека Македонија е најуспешна земја во...