Стандард
ЕКОНОМИЈА

Оваа земја ќе ги плаќа сметките за струја и вода на своите жители

Властите во Бахреин ќе потрошат 570 милиони долари за плати на 100.000 вработени во приватниот сектор, за период од април до јуни, со цел да се намалат штетните последици од коронавирусот, пренесува Reuters.

Властите, исто така, ќе ги плаќаат сметки за струја и вода на сите жители на Бахреин, како и на сите компании во земјата. Ќе биде запрена и наплатата на некои видови на даноци за недвижнини и туризам.

Оваа иницијатива е дел од пакетот за поддршка на економијата во висина од 11 милијарди долари, што владата на Бахреин ја посвети на приватниот сектор заради амортизирање на економските последици од пандемијата.

Поврзани вести

Во јануари реализирани 97,02 осто од планираните приходи по основ на даноци

Влатко Зорба

Денеска е последен рок: Ќе има казни за газдите ако не ја исплатат државната помош на работниците

Берта Китинска

Следната година македонската економија ќе се врати на ниво како пред пандемијата

Влатко Зорба