СТАНДАРД life

Автономни автомобили

КОМПАНИИ

Автономни автомобили на улиците на Британија уште оваа година

Влатко Зорба
Автономни автомобили ќе се појават на британските улици подоцна оваа година, објави британското Министерство за транспорт. На ваквите возила, кои можат да ја препознаат околината...
КОМПАНИИ

Тим Кук навести дека Apple влегува во проект за автономни автомобили

Влатко Зорба
Првиот човек на Apple, Тим Кук, навести дека компанијата сепак влегува во проект за автономни автомобили, за кој се шпекулираше со месеци. – Според мене,...
КОМПАНИИ

Microsoft инвестира повеќе од 2 милијарди долари во стартап за автономни автомобили

Влатко Зорба
Microsoft инвестира во стартапот за автономни автомобили Cruise на General Motors како дел од стратешко партнерство. Ова е уште еден знак за обновување на интересот...