СТАНДАРД life

Источна Европа

КОМПАНИИ

Додека го планираат воведувањето на 5G, источноевропските земји мораат да се грижат за повеќе од самата технологија

Влатко Зорба
Иако на воведувањето на 5G технологијата во земјите од Источна Европа често се гледа преку призмата на геополитичка лојалност, технологијата може да направи голема разлика...
КОМПАНИИ

Источноевропејците ја напуштаат Британија месеци пред „Брегзит“ (инфографик)

Влатко Зорба
Бројот на источно-европски жители што живеат во Велика Британија падна минатата година – пред крајот на периодот по транзицијата по „Брегзит“ до нивоата 2015 година,...
АНАЛИЗИ

Зошто Источна Европа не се плаши од забавувањето на економијата во еврозоната?

msp-admin
Земјите од Источна Европа не се загрижени дека ќе се намали економскиот раст на нивните најголеми трговски партнери, пишува „Блумберг“. Благодарение на зголемувањето на платите,...