Стандард

Куалком

ТЕХНОЛОГИЈА

Се подготвува нова конзола: Qualcomm влегува на гејминг пазарот

Влатко Зорба
Компанијата чии процесори работат со најголем број Android телефони, Qualcomm, планира да ја претстави својата прва гејминг конзола следната година. Иако се уште нема официјална...
ТЕХНОЛОГИЈА

Новиот ултразвучен скенер за отпечатоци на Qualcomm е поголем и побрз

Влатко Зорба
Qualcomm ја претстави втората генерација на својот скенер за отпечатоци на екранот, 3D Sonic Gen 2. Решението користи ултразвучна технологија, откако ги скенира 3Д-карактеристиките на...