СТАНДАРД life

народна банка

ЕКОНОМИЈА

Депозитите и кредитите и во октомври со раст

Влатко Зорба
Депозитите во октомври годинава бележат месечен раст од 0,4 отсто, што е резултат на зголемувањето на депозитите кај двата сектора, со поголем придонес на растот...
ЕКОНОМИЈА

Ангеловска-Бежоска – Тао Жанг: Соработката меѓу Народната банка и ММФ на високо ниво

Влатко Зорба
Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ, монетарната...
ЕКОНОМИЈА

Народната банка го јакне капацитетот со германска и хрватска помош

msp-admin
Со германска и хрватска помош и споделување на најдобрите меѓународни практики Народната банка ќе продолжи со натамошно усогласување со правилата, регулативата, политиките и работењето со стандардите...
ЕКОНОМИЈА

Јакнење на институционалниот капацитет на Народната банка твининг проект финансиран од ЕУ

msp-admin
„Јакнење на институционалниот капацитет на Народната банка на патот кон нејзино членство во Европскиот систем на централни банки“ е насловен твининг-проектот за кој денеска ќе...