СТАНДАРД life

Патенти

КОМПАНИИ

ЕУ подготвена да разговара за укинување на патентите за вакцини

Европската унија е подготвена да разговара за американскиот предлог за укинување на правата на интелектуална сопственост на вакцината против „Ковид-19“, како дел од напорите што...
ТЕХНОЛОГИЈА

LG патентирале флексибилен смартфон со познат дизајн

msp-admin
Повеќе производители се вртат кон смартфоните со екран на преклопување, а следната година очекуваме објавување на уште многу нови модели. Меѓу нив можеме да видиме...