СТАНДАРД life

Работни места

ЕКОНОМИЈА

Царовска: Владата инвестира во обезбедување добри работни места за младите

Stefanija Kuzmanovska
За да ги задржиме младите во државата и да им обезбедиме квалитетен начин на живеење воведовме мерки за вработување, преквалификација и доквалификација кои ги адаптиравме...
КОМПАНИИ

Попривлечни работни места за да се спречи одливот на квалификуван кадар

msp-admin
Работните места да се направат попривлечни и да се подигне свеста за можните ризици од одењето во странство се дел од начините како да се...
КОМПАНИИ

Над 400.000 работни места во Германија под закана заради електричните возила

msp-admin
Преминувањето кон електрични возила може да ја чини Германија до 410.000 работни места до 2030 година, објави „Ханделсблат“, повикувајќи се на владини советници. Само во...