СТАНДАРД life

Царовска

ЕКОНОМИЈА

Царовска: Со проектите за локална и регионална конкурентност ја подобруваме туристичката понуда

Берта Китинска
Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори Мила Царовска, одржа зум состанок на Управен одбор на проектот за...
ЕКОНОМИЈА

Царовска најавува санкции за компаниите кои добија државна помош, а не им ја дадоа на работниците

Вицепремиерката за економски прашања Мила Царовска денеска потврди дека ќе има санкции за компаниите кои добија државна помош, а не им ја дадоа на работниците....
ЕКОНОМИЈА

Царовска во посета на Занаетчиската комора: Промоција на занаетите и стручното образование за креирање кадар за современите потреби на економијата

Царовска во посета на Занаетчиската комора: Промоција на занаетите и стручното образование за креирање кадар за современите потреби на економијата Скопје, 30 јуни 2020 (МИА)...
ЕКОНОМИЈА

Царовска: Го стабилизравме пензискиот систем и оезбедивме повисоки пензии

Успеавме да поместиме три парчиња од мозаикот кои се однесуваат на подобрување и на животниот стандард на пензионерите, развој на посебни услуги кои ќе ги...
ЕКОНОМИЈА

Царовска: Креираме мерки за да ги задржиме младите овде

Владата продолжува да креира мерки и политики кои ќе помогнат да се зголеми вработеноста, особено на младите, и уверена сум дека тие ќе дадат резултати...
ЕКОНОМИЈА

Царовска: Минималната плата ги покачи и останатите плати во државата

Берта Китинска
Вицепремиерката задолжена за економски прашања Мила Царовска смета дека покачувањето на минималната плата ги дало очекуваните резултати, односно дека го стимулирало зголемувањето и на останатите...
ЕКОНОМИЈА

Царовска: Нема ништо спорно во исплатата на К-15 предвидена со колективниот договор за администрацијата

Stefanija Kuzmanovska
Вицепремиерката за економски прашања Мила Царовска смета дека нема ништо спорно во тоа што е предвидена исплата на К-15 во колективниот договор за државната администрација...
ЕКОНОМИЈА

Царовска: Владата инвестира во обезбедување добри работни места за младите

Stefanija Kuzmanovska
За да ги задржиме младите во државата и да им обезбедиме квалитетен начин на живеење воведовме мерки за вработување, преквалификација и доквалификација кои ги адаптиравме...
КОМПАНИИ

Компаниите да носат одлуки веднаш, да не чекаат поради изборите, порача претседателот на Советот на странски инвеститори

msp-admin
Директорите на компаниите да не ги одложуваат одлуките поради изборите, туку да ги носат веднаш и сега, порача претседателот на Советот на странски инвеститори, Штефан...
ЕКОНОМИЈА

Укажуваме дека ако платите се покачуваат без да се зголемува продуктивноста може да се јави проблем

Stefanija Kuzmanovska
ММФ алармира, не тврди. Вели дека ако платите се покачуваат без да се зголемува продуктивноста, тогаш може на долг рок да се јави проблем. Тоа...