Стандард

Русија

ТЕХНОЛОГИЈА

VR очила за крави за зголемување на производството на млеко

msp-admin
Руска фарма одлучи да го зголеми производството на млеко на малку неконвенционален начин со опремување на своите крави со очила за виртуелна реалност. Преку нив...
АНАЛИЗИ

Заврши ли ерата на глобалната енергетска доминација на САД?

msp-admin
Глобалната нафтена индустрија е високо профитабилен сектор којшто е под големо влијание од геополитичката динамика. Со крајот на преодната ера по Студената војна, започна да...
АНАЛИЗИ

Русија ја засилува својата економска експанзија во Африка

msp-admin
Иако Русија традиционално се фокусира на извозот на оружје и жито во Африка, Москва сега бара начини да ги прошири своите операции и влијание на...
КОМПАНИИ

Путин жали што САД го уништуваат доларот како светска валута

msp-admin
Русија никогаш не си поставила задача да се откаже од плаќањата vo доларi, но американската политика ја принудува да го стори тоа, рече претседателот Владимир...