СТАНДАРД life

симптоми

Здравје

Чудни симптоми кои може да укажуваат на недостаток на железо

Radmila Tasevska
Недостигот на железо може да доведе до разни здравствени проблеми. Најчести симптоми се замор и промени на кожата, но има и невообичаени. Невообичаени желби за...
Здравје

Два симптоми кои би можеле да значат дека сме изложени на ризик од кардиоваскуларни заболувања

Radmila Tasevska
Во светот кардиоваскуларните заболувања се една од водечките причини за смрт. Ова се бројни состојби кои влијаат на срцето и циркулаторниот систем, од мозочен удар...
Здравје

Овие четири симптоми укажуваат на недостаток на омега-3 масни киселини

Radmila Tasevska
ОМЕГА-3 масните киселини се составен дел од нашата исхрана и играат важна улога за здравјето. Сепак, недостатокот на овие хранливи материи може да доведе до...
Здравје

Седум рани симптоми на мултиплекс склероза

Radmila Tasevska
Симптомите на мултиплекс склероза може да се појават уште во дваесеттите години, појавувајќи се и исчезнувајќи во неправилни интервали. Според Американското здружение за мултиплекс склероза,...
Здравје

Симптоми поради кои треба да престанете да пиете кафе

Radmila Tasevska
Кафето е популарен пијалак познат по тоа што помага да се фокусираме и да го зголемиме нивото на енергија. Но, внимавајте на внесот на кофеин...
Здравје

Престанете да пиете кафе ако страдате од овие три симптоми

Radmila Tasevska
Кафето е популарен пијалак, познат по тоа што помага да се фокусираме и да го зголемиме нивото на енергија. Но, внимавајте на внесот на кофеин...
Здравје

Препознајте мини мозочен удар по овие симптоми

Urednik
Статистиката покажува дека на секои 40 секунди некој во светот доживува мозочен удар. Многумина веруваат дека тоа може да им се случи само на постарите,...
Здравје

7 СИМПТОМИ НА РАК НА ЦРНИОТ ДРОБ: Многу луѓе ги игнорираат, а исходот може да биде ФТАТАЛЕН

Urednik
Постојат неколку видови на рак кои можат да се формираат во црниот дроб. Најчест е хепатоцелуларниот карцином (HCC), кој се формира во доминантните клетки на...
Здравје

Откриен ран знак на деменција што се појавува во триесеттите години

Urednik
Деменцијата не е специфична болест, туку општ термин за нарушена способност за паметење, размислување или донесување одлуки што го попречува извршувањето на секојдневните активности. Алцхајмеровата...
Здравје

Невролози: Овие симптоми може да се појават години пред дијагнозата на мултиплекс склероза

Urednik
Запекот може да биде ран предупредувачки знак за мултиплекс склероза, според невролозите. Тие исто така веруваат дека инфекциите на уринарниот тракт, депресијата и сексуалните проблеми...