СТАНДАРД life

„Стандард и Пурс“

ЕКОНОМИЈА

Бесими: Извештајот на „Стандард и Пурс“ уште еден добар сигнал за стабилните политики во период на криза

Влатко Зорба
„Петтиот пакет-мерки има развојна компонента, односно е насочен кон закрепнување на економијата, инвестиции и развој. Тоа е важно да се испрати како порака, тоа сме...
ЕКОНОМИЈА

„Standard & Poor’s” го потврдија кредитниот рејтинг на земјава ББ- со стабилен изглед

Влатко Зорба
Кредитната агенција „Standard & Poor’s” го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ- со стабилен изглед. Нивните очекувања се дека македонската економија годинава ќе се...
ЕКОНОМИЈА

„Стандард и Пурс“: Денарот и банкарскиот систем се и остануваат стабилни

Влатко Зорба
Во најновиот извештај на агенцијата „Стандард и Пурс“ e нагласено дека поставеноста на монетарната политика и мерките на Народната банка придонесуваат за неутрализирање на ефектите...
ЕКОНОМИЈА

Потврдениот кредитен рејтинг од „Стандард и Пурс“ ја акцентира и стабилноста и ликвидноста на банкарскиот систем

Stefanija Kuzmanovska
Во новиот Извештај на Агенцијата „Стандард и Пурс“ со кој таа го потврди кредитниот рејтинг на нашата земја „ББ-“, со стабилен изглед, одделно внимание е...
ЕКОНОМИЈА

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ- со стабилен изглед

Stefanija Kuzmanovska
Кредитната рејтинг агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ- со стабилен изглед. Како што соопштија од Министерството за финансии, од...