Стандард

Банкарски систем

ЕКОНОМИЈА

„Банкарскиот систем е стабилен”, истакнуваат од „Standard & Poor’s“

Влатко Зорба
Во рамките на извештајот со којшто агенцијата „Standard & Poor’s“ го потврди кредитниот рејтинг на нашата земја на „ББ-“, со стабилен изглед, од Агенцијата се...
КОМПАНИИ

Приходот на банкарскиот систем во Словенија бил 450 милиони евра за минатата година

Влатко Зорба
Минатата година банкарскиот систем во Словенија остварил профит од 450 милиони евра по оданочување, што е за 15,1 процент помалку од претходната година, покажуваат податоците...
ЕКОНОМИЈА

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот систем е отпорен на потенцијалните шокови

Влатко Зорба
Гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска оценува дека банкарскиот систем на нашата земја е отпорен на потенцијалните шокови, меѓу коишто се и можните ефекти врз...
ЕКОНОМИЈА

Потврдениот кредитен рејтинг од „Стандард и Пурс“ ја акцентира и стабилноста и ликвидноста на банкарскиот систем

Stefanija Kuzmanovska
Во новиот Извештај на Агенцијата „Стандард и Пурс“ со кој таа го потврди кредитниот рејтинг на нашата земја „ББ-“, со стабилен изглед, одделно внимание е...
ЕКОНОМИЈА

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оценува ММФ

Влатко Зорба
Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот...