СТАНДАРД life

витаминка

ПРЕТПРИЕМАЧ

Наумоски: Само со заедничко делување на државните апарати и стопанството ќе им помогнеме на граѓаните помалку да го почувствуваат економскиот удар на пандемијата

Влатко Зорба
Домашните препознатливи брендови Стоби флипс,Атлантис и Цевитана во изминатите години станаа подеднакво вкусни и на купувачите во триесетина земји во светот. Во острата конкуренција на...
ЕКОНОМИЈА

Граѓаните шокирани од новите цени на маслото за јадење, Витаминка вели „берзата диктира“

Влатко Зорба
За две години цената на маслото за јадење на домашниот пазар пораснала за 28,6%. Половина од тој раст е направен во последните шест месеци, односно...
ЕКОНОМИЈА

„Витаминка“ го усвои планот за работа за 2021 година, приоритет зголемување на продажбата дома и во егионот

Влатко Зорба
Друштвото ПИ „Витаминка“ АД Прилеп, го усвои планот за работа за 2021 година на седницата на Одбор на директори одржана на 14.12.2020 година. Предвидувањата во...