СТАНДАРД life

ЕИБ

ЕКОНОМИЈА

ЕИБ обезбеди 100 милиони евра поволни средства за малите и средни претпријатија

Влатко Зорба
Нови 100 милиони евра добри земјава од Европската инвестициска банка (ЕИБ) наменети за поддршка на петпријатијатам со договор што беше потпишан денеска. – Денеска потпишавме...
ЕКОНОМИЈА

Започна постапката за законска гаранција за 100.000.000 евра од ЕИБ за мали и средни претпријатија

Влатко Зорба
Владата денеска го утврди текстот на Предлог-законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Финансискиот договор за одговор на Северна Македонија на КОВИД-19....
ЕКОНОМИЈА

ЕИБ ќе продолжи да инвестира во општествениот и економски развој на С. Македонија

Влатко Зорба
Европската инвестициска банка (ЕИБ) ќе продолжи да инвестира во општествениот и економски развој на Република Северна Македонија со поддршка на проектите за побрзо закрепнување на...
КОМПАНИИ

ЕИБ инвестирала 873 милиони евра во Западен Балкан во 2020 година

Влатко Зорба
Европската инвестициска банка (ЕИБ) денес објави дека има инвестирано 873 милиони евра во Западен Балкан во текот на 2020 година, што е за околу 50...
КОМПАНИИ

Брагонци нов шеф на канцеларијата на ЕИБ за Западен Балкан

Влатко Зорба
Европската инвестициска банка (ЕИБ) го назначи Алесандро Брагонзи за нов шеф на регионалната канцеларија за Западен Балкан. Тој е вработен во ЕИБ 11 години и...