СТАНДАРД life

Јаневски

ЕКОНОМИЈА

Јаневски со предлог како да се одолжиме на Србија за вакцините

Влатко Зорба
Директорот на Агенцијата за промоција на туризмот, Љупчо Јаневски на својот Фејсбук профил даде предлози до туристичко угостителскиот сектор и локалната самоуправа за поволности за...
ПРЕТПРИЕМАЧ

Јаневски: По пандемијата ќе има недостиг на храна во светот, а Македонија е целосно зависна во секој сегмент

Влатко Зорба
Препознатлив по визинерскиот дух во водењето на бизнисите, Светозар Јаневски на нему својствен начин и без задршка, за „Стандард“ ги искажува предвидувања за економската состојба...
ПРЕТПРИЕМАЧ

Јаневски: Пандемијата ги покажа слабите страни на македонскиот туристички сектор

Влатко Зорба
Ако сакаме да ги опишеме состојбите во туристичкиот сектор во 2020 година тоа би го направил со споделување на повеќе статистички податоци односно – помала...